Cartofi Răzuiţi La Cuptor
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
1 kg cartofi, 5 ouă, o ceapă mare, 4-5 linguri de ulei, frunze de pătrunjel, o lingură de margarină, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se spală şi se dau pe răzătoarea mare.
Se curăţă ceapa, se spală, se toacă mărunt şi
se căleşte în uleiul încins, la foc mic,
până devine sticloasă.
Într-un castron se sparg ouăle,
se adaugă sare, piper, pătrunjel şi
se bat ca pentru omletă.
Se toarnă compoziţia de ouă peste cartofii răzuiţi, se adaugă ceapa călită împreună cu uleiul,
se potriveşte de sare şi piper (dacă mai este nevoie) şi
se toarnă într-un vas termorezistent de yena, uns în prealabil cu puţină margarină.
Se dau la cuptor, la foc potrivit, până cartofii sunt copţi (moi). Se lasă la răcit, la temperatura camerei.
Se servesc ca atare sau ca garnitură.
Poftă bună!