Cartofi Prăjiţi
Sursa Cartofi prăjiţi
articol scris de Vasile blog arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute au sunat la uşă doi prieteni. Aveau cîte o sticlă cu vin sub braţ. M-am bucurat că i-am văzut, dar nu prea aveam ceva bun să-i servesc.
Mi-am adus aminte de întîlnirile din tinereţe, cînd mergeam la braserie la Împăratul Romanilor şi comandam 2-3 sticle cu vin "de Regiune" (12,50 lei/l) două sifoane (1leu) şi un platou de cartofi prăjiţi cu parmezan (10 lei). Chelnerul ne aducea un platou plin, pus în mijlocul mesei. Noi, cu cîteva scobitori, ne serveam direct din platou, beam "şpriţ" şi povesteam pîna ne apuca ora închideri...
Drept aducere aminte m-am hotărît să-i servesc cu cartofi prăjiţi.
Am curăţat cîţi-va cartofi roz, i-am tăiat pai, i-am spălat, apoi i-am şters bine cu un şervet. Am încins o cratiţă cu ulei de floarea soarelui şi o linguriţă cu untură de porc. Cand uleiul a fost încins am introdus cartofii şi i-am prăjit pînă au prins o culoare aurie. Cartofii apoi se scurg de ulei, se pun pe un platou, se sărează, se pipărează foarte uşor şi se rade deasupra caşcaval.
În continuare am procedat ca în introducere...
Poate încercaţi şi voi.