Cartofi "prajiti" La Cuptor / Baked French Fries
articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
For english version, scroll down the page
Cred ca v-am mai zis de 100 de ori ca nu prea fac prajeli. In primul rand sunt grele, nesanatoase, in al doilea rand mi se pare ca dureaza mult sa faci o cantitate decenta pentru ca trebuie sa stai mereu dupa tigaie sa intorci carnea/cartofii, apoi miroase in toata casa o zi intreaga si nu in ultimul rand se consuma o gramada de ulei.
Dar dupa ce am incercat de vreo 3-4 ori diverse variante de snitele la cuptor care nu m-au satisfacut deloc pentru ca se usuca prea tare (am variat cantitatea de ulei, faina versus pesmet, foc mic versus foc mare etc) - astept propuneri btw - eram cam sceptica cu cartofii prajiti. Ei bine, mi-am luat inima in dinti si am ales din gramada de retete de pe net una simpla de pe Allrecipes la care am mai facut mici ajustari.
Au iesit super buni! Pe cuvant! Singura lor problema este ca si aici ies putini pentru ca trebuie facuti in strat subtire ca sa se rumeneasca uniform. Macar nu stai langa ei! :D
Ingrediente:
2-3 cartofi taiati bastonase ca cei pentru prajit
boia de ardei dulce sau iute
3 linguri de ulei
sare
in reteta mai pun ei si praf de usturoi, ceapa si chilli...dupa mine nu mai seamana a cartofi prajiti dar fiecare cu gusturile lui...eu am facut un sos cu iaurt, usturoi si mustar alaturi si a fost suficient
Preparare:
Cartofii taiati nu foarte gros se ung bine cu restul condimentelor si cu uleiul. Se pun in tava in strat subtire pe hartie de copt si se dau la cuptor. Eu am dat focul mic de teama ca nu se vor face. I-am tinut in jur de 30 min timp in care i-am mai intors de vreo 2 ori si apoi am dat focul mai mare ca sa se rumeneasca, vreo 10 minute.
I-am mancat intr-o shaorma de casa despre care va povestesc zilele urmatoare :D
Ingredients: 2-3 potatoes, paprika, 3 tbs sunflower oil, salt
Method: Cut potatoes into wedges. Mix sunflower oil, paprika and salt together. Coat potatoes with the mixture and place on a baking sheet. Bake for 30 minutes on low temperature then for another 10 minutes on high temperature. Turn them over 2-3 times during the process.