Cartofi Prajiti In Bacon
Sursa Cartofi prajiti in bacon

articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cartofii pregatiti in felul acesta pot fi o idee de cina in sine ori o garnitura pt friptura la alegere. Celor care nu le plac combinatii dulce-sarat nu le sugerez si adaugarea sosului ori poate doar scoaterea mierii din schema. Cei care agreeaza astfel de amestecuri, vor fi placut surprinsi.
Ideea este dintr-o revista foodnetwork, iar numarul din septembrie ii dedica baconului 30 de retete, una mai savuroasa decat cealalta.
Soiul de cartofi sugerat in revista, este Idaho, un soi care prefera :) sa fie prajit.
2 cartofi mari spalati si taiati in 6 pe lungime
12 felii de bacon
2 linguri de unt nesarat, topit
1 lingura de miere (ajustati totusi dupa gust)
1-2 linguri de ceapa verde tocata marunt
1 lingurita de patrunjel verde tocat
Sare si piper proaspat macinat
Ulei pt prajit
- fiecare felie de cartof se infasoara in bacon, iar baconul se prinde de cartof cu o scobitoare
- intr-o tigaie incapatoare, se adauga ulei in asa fel incat sa urce macar pana la jumatatea feliei de cartof
- se prajesc pe foc mediu, intorcand din cand in cand, in jur de 20 de minute
- spre final se mareste temperatura pt a da baconului o textura crocanta
- intr-un bol micut, se amesteca untul, mierea, ceapa, patrunjelul, sarea si piperul
- cartofii se scot pe o farfurie asternuta cu hartie absorbanta, li se scot scobitorile si se tranfera pe platoul pe care-i vom servi
- se stropesc cu sosul de mai sus si se mananca pe nerasuflate.