Cartofi Prajiti Cu Ou Si Branza
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
O sa spuneti ca am o obsesie. Da, am. Varianta de azi e mai light si mai aromata.
O sa ziceti ca am stricat-o, ba chiar deloc, drept e ca nu trebuie mult din adaos la o imbucatura, dar tulai cum merge.
Dar mai intai, amintiri din copilarie, ca sa nu ii zic pornoshag.
Fu cam asa, imi dadura fetele coltul de la parizer, rosia aia gigant mai are jumatate pana se gata, am rarit nitel busuiocul, cartofi sunt, pita veche este si rest de la parizerul pane a ramas, deci, parizer pane, cartofi fripti, pita in aluat si ce mai e pe acolo. Singura chestie e ca am pus un praf de curry in aluatul de bere, ca mi-a venit cheful de currywurst si daca am cur, wurst canci.
Sa revenim la banala noastra reteta care aranjata in anume feluri e si un tapas gingas.
Bun, am fiert un cartof si l-am zdrobit, l-am amestecat cu un ou, sare si piper. Si l-am pus in tigaie intr-o umbra de ulei, ca pe clatita, dietetic, nu?
Flip, flop.
AM dat la o parte si am pus in tigaie putina apa, putin zahar, o felie de lamaie si una de ceapa.
Am lasat sa se caramelizeze usor intorcand din cand in cand, apai gata. Normal pentru un om flamand se ia totul gramada si se haleste, anume, placinta, caramelizatele, dulceata de cirese amare si branza framantata ieri (daca ati uitat, cas, branza de capra, sare, chimen).
Dar pentru ca eu mananc precum o „papushe” figuranta ce sunt, m-am jucat nitel cu toae.
Turnuletul pe un coltuc, tapas de mare angajament si la bere (fara dulceata) si la vin (cu dulceata). Parerea mea.
rororo