Cartofi Plini De Sine
articol scris de klausburger.blogspot blog klausburger.blogspot.com
1-2 linguri de iaurt gras bio
sare, rozmarin, patrunjel, putin usturoi - dupa gust
Cred ca a avea un blog inseamna mult mai mult decat a aduna comentarii asupra a ceea ce faci tu din pura creativitate sau la inspiratia altora. Un blog e bucuria de a deschide usa si a prezenta si talentele altora, curajul lor, ideile si creativitatea lor. Cel putin blogul meu va fi mereu un astfel de loc deschis tuturor celor care au curajul sa fie altfel. Si cred ca deja v-am obisnuit oarecum in a va prezenta oameni care fac tot felul de lucruri, care au construit o lume in jurul lor, una mai buna, fie ca au fost sau sunt romani sau altceva. Admire oamenii, indiferent de etnie care iubindu-si aproapele isi folosesc talentele pentru a construi o lume macar putin mai buna.
De aceasta data m-am oprit in dreptul a doi tineri super-simpatici, foarte talentati. Unul e roman, celalalt e american. Ultimul a venit la Cluj pentru a face voluntariat si a supraveghea echipele de voluntari romani, americani, englezi care vor sa dea o mana de ajutor, sa invete si sa inteleaga ce vrea sa fie aia o ferma bio. Acesti voluntari lucreaza impreuna saptamani, uneori luni intregi, uneori fara a se putea intelege prin cuvinte, asa ca se inteleg fara ele. Si e nemaipomenti sa traiesti aceasta senzatie de construire a lumii alturi de alti oameni chiar si fara cuvinte, sa poti imparti tot ce ai si ce faci si ce stii cu ceilalti.
doi tineri care au devenit amici
in jurul voluntariatului "bio" din Romania
Tanarul roman, Tudor, cel care se afla in stanga in partea din fata a fotografiei a deschis primul magayin cu produse alimentare bio din Cluj, si impreuna cu americanul Ed au lansat in urma cu catva timp un poiect de "bucatarie bio" intr-un mic pub din oras unde tinerii pot servi bauturi alcoolice dar nu puteau si manca ceva. Au avut ideea ca pur si simplu dat fiind faptul ca clientii "Insomnia" sunt atat de tineri si mancarea trebuie sa fie gata repede si sa poata fi servita dintr-o imbucatura. Reteta am invatat-o de la ei si am facut-o si eu in casa. Merge nemaipomenit ca aperitiv cald sau ca o cina simpla dar romantica intre prieteni sau cu familia.
patrunjel si putin cascaval invechit - un gust care te
poarta inapoi in casa bunicilor unde laptele proaspat,
smantana si untul toate te invita sa te faci mare si voinic.
Mod de preparare:
1. Spalati si coaceti cartofii. Dupa ce s-au copt, taiati-i in jumatate pe latime si scoateti miezul cu o lingurita. .
2. Amestecati miezul de cartof cu telemeaua, iaurtul si condimentele si umpleti jumatatile de cartof. Pe fiecare jumatate de cartof puneti o felie de cascaval invechit, presarati cu patrunjel proaspat si dati la cuptor pana cand de-asupra se face o crusta frumoasa si rumena.
Lavate le patatine e metetele al forno per cuocersi. Appena cotte, tagliatele a meta e prendete fuori con un cucchiaino un po dell"interno delle patate pero guardando un lato di 0,5 mm.
3. Serviti cu pasta de ardei iute: luati cativa ardei iuti, coaceti-i, decojiti-i ca si pe ardeii grasi pentru salata, amestecati-i cu putin ulei de masline si sare.