contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Noi Pane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal
 Nu exista primavara-vara  in care sa nu prepar cartofii in acest fel ....si anume pane .:D
Imi plac extraordinar de mult . E o placere  care se tine scai de mine inca din copilarie.:))
Mama ne facea cand eram copii, saptamanal. Asteptam cu sufletul la gura sa apara cartofii noi (  in copilarie ne bucuram de ei doar pe la sfarsitul lui iulie- inceputul lui august ) sa ni-i poata prepara. :)
Ii molfaiam pe nerasuflate :))...
Ne mai facea uneori si din cei vechi pe care ii fierbea in coaja, insa nu aveau savoarea si dulceata celor noi aparuti .
Iata cum se prepara acesti minunati cartofi pane , care pot fi serviti in 1001 de feluri :))  :
se curata cartofii noi de pielita (coaja ) si se taie rondele care se presata cu sare si se lasa se se odihneasca 10-15 ' .
Apoi procedeul este acelasi ca la alte produse facute pane : bucatelele de cartofi se dau prin faina- ou batut cu putina sare  si se prajesc in baie de ulei incins.
Se scot pe prosop de hartie ca sa se scurga de surplusul de ulei.
Asa cum am spus pot fi serviti in 1001 de feluri.... ca atare, drept garnitura langa ce va place sau dupa multele voastre preferinte cu sosuri ....salate....etc . :)

Pe linga cartofii pane, eu  am mai facut si cateva minisnitele din piept de pui:
Pentru minisnitele am feliat pieptul de pui , l-am pudrat cu vegeta, boia  si piper si l-am lasat acoperit la temperatura camerei o jumatate de ora. Apoi l-am dat prin faina si ou si l-am prajit usor (nu trebuie sa se arda, astfel devine tare , carnea pierzandu-si toare sucurile ) in baie de ulei.

 .....pe care le-am servit alaturi de o salata de fasole verde cu sos de maioneza si smantana .(urmeaza reteta )
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2011/05/salata-de-fasole-verde-cu-sos-de.html
 Combinatia e foarte potrivita si e buna-buna :)
Incercati :)