contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Noi Gratinati ,umpluti Cu Branza De Vaci Si Marar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


mal

Daca am cartofi si branza sunt fericita....carnea poate sa mai astepte :))
Imi place la nebunie combinatia , in consecinta gatesc cartofi cu branza in diverse forme de cate ori am ocazia.
Zilele trecute am facut cartofi umpluti cu branza proaspata de vaci (dulce ) si marar, pe care i-am gratinat la cuptor.
E foarte simplu de preparat acest fel:)...practic te joci facandu-i:)( pe ai nostri i-a facut fiica mea Andreea  )
Haideti sa va spun metoda :
Mai intai cartofii ( eu am folosit cartofi noi ) se spala bine -bine si se fierb in apa sarata . Se verifica cu lama unui cutit.... daca intra cu usurinta in cartofi , acestia sunt fierti.
Se racoresc cu apa rece  apoi  se taie jumatati.
Cu o lingura se indeparteaza  din miezul cartofilor, insa cu grija deoarece trebuie sa ramana  suficient miez si pe coaja .
Resturile  de miez rezultate se amesteca cu branza de vaci ....marar tocat , sare si oua pentru a lega compozitia.
Cu acest amestec se umplu la loc cartofii, se ung din belsug cu unt la temperatura camerei, apoi se introduc la cuptor.
Se coc cca 20-25 minute la 190*...sau pana se rumenesc. :)

Se pot servi alaturi de sosuri ........sau salate .......ca atare , sau chiar ca garnitura langa alte preparate .
Noi i-am servit cu salata de castraveti, preparata cu sos de iaurt si usturoi., care se face la  fel de simplu:
am taiat castravetii  si usturoiul rondele , iaurtul l-am batut cu sare , apoi le-am amestecat toate impreuna.
Dupa 5 minute de odihna  era deja pe farfurie  :)

 

Incercati !



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com