Cartofi Noi Cu Sos De Smantana Cu Verdeata
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Nu se poate sa nu profitam de aparitia cartofilor noi! Din punctul meu de vedere intra in categoria de delicatese ale verii si incerc sa ii pregatesc cat mai des cu putinta.
Pentru a le pastra cel mai bine aroma, de cele mai multe ii servesc fierti in coaja la aburi. Si daca te mai saturi de cartofii natur cu unt si patrunjel verde, un dressing simplu poate schimba complet aspectul si gustul unei mese aparent banale.
De exemplu acest sos de smantana cu verdeata, usturoi si boia.
Ingrediente
cartofi noi, fierti in coaja la aburi
patrunjel verde
marar verde
pudra de usturoi (dupa gust)
boia dulce
sare
200 gr de smantana de la Lactitalia (pentru calitatea de a fi deosebit de onctuasa!)
Amestecati smantana cu verdeturile si condimentele. Serviti sosul peste cartofii calzi, alaturi de o friptura de porc sau chiar si simpli!