Cartofi Noi Cu Sos De Marar
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
* 1 kg de cartofi * ulei de masline
* carnati cabanos
Cartofi noi potrivit de mici, se curata foarte usor daca sunt proaspeti. Se pot freca cu sare mare si pielita se duce usor apoi sub un jet de apa. Daca nu, se curata cu un cutit. Se pun la prajit in fripteuza sau intr-o tigaie de teflon, dar cu mai mult ulei. Se scot pe un servet care sa absoarba uleiul in exces si se sareaza.
Mod de preparare:
Intr-o craticioara (500 ml–1 l) se topeste untul, se pune intai cei doi catei de usturoi tocati (zdrobiti), sa-si lase aroma dupa care se scoat. Se adauga faina si se amesteca pe foc un minut pana dispar cocoloasele.
Se da la o parte de pe foc si se incorporeaza supa. Se mai fierbe iar cateva minute, amestecand mereu. Cand se ingroase se adauga mararul tocat. Cu cat mai mult marar, cu atat mai bine. Daca se ingroasa prea tare se mai adauga supa si se mai fierbe putin. Daca puneti si o lingurira de zeama de lamaie, devine senzational de bun. Se pune la sfarsit si 1-2 linguri de smantana si sare, daca mai este nevoie. Se serveste peste cartofi prajiti si alaturi de o fritura, un gratar sau carnati.