Cartofi Noi Cu Marar Si Sos De Smantana
articol scris de poppy-planet.blogspo blog poppy-planet.blogspot.com
Cand este vorba despre midsommar, de pe masa suedezilor nu lipsesc cartofii noi. E fel de mancare traditional, mai ales ca sezonul lor tocmai incepe. Este foarte simplu de facut (practic se fierb cartofii) si se serveste ca atare, sau ca si garnitura.
Gräddfil-ul care se foloseste nu l-am intalnit la noi. Este o combinatie intre smanatana, iaurt natural si frisca lichida. Pentru fetele care vor sa incerce eu as recomanda sa se amestece smantana cu iaurt natural, rezultatul fiind o crema cu o consistenta usor lichida.
Cartofii se spala si se curata partial de coaja.
Se pun intr-o oala cu apa si sare, se adauga firele de marar intreg si de fierb circa 25 minute. Trebuie sa fie "aproape" fierti :)
Se servesc in felul urmator: gräddfil-ul se pune intr-un castron, iarba ciorii tocata in alt castron. Fiecare isi ia cat vrea din toate cele trei ingrediente!
Pentru mine a fost un fel nou si inovativ de a manca cartofii.