Cartofi Noi Cu Chimen
Sursa Cartofi noi cu chimen
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Cartofii noi sunt favoritii mei...si ai Mirunei. Deliciosi... putin fierti si apoi prajiti in ulei... crocanti la suprafata si pufosi si dulci in interiori....heaven! Dar am incercat ceva nou: Cartofi noi cu chimen...o garnitura spumoasa la un antricot de porc la cuptor....bestial de aromat!
Asadar ingrediente:
- cartofi noi
- sare de mare
- chimen
- ulei de floarea soarelui
Astfel ca luati cartofii noi, de marime mica-mijlocie, spalati-i bine cu apa rece. Nu ii curatati de coaja subtire.
Dupa ce i-ati spalat stergeti-i de apa.
Taiati-i in doua sau patru si stropiti-i cu ulei.
Tavaliti-i apoi prin chimen amestecat cu un praf de sare de mare.
Puneti-i in folie de aluminiu, intr-o tava si bagati-i in cuptor pana se pufosesc. Cand aproape sunt gata dezveliti-i de folie si mai lasati-i in cuptor vreo 8-10 minute.