Cartofi Noi Cu Boia
Sursa Cartofi Noi cu Boia
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In sfarsit au aparut cartofii noi, asa ca am putut sa fac una din cele mai simple garnituri, dar si una din cele mai delicioase.
Cartofii pregatiti asa au mult mai putine calorii decat cei prajiti, dar au cu totul alta aroma fata de cei fierti. Pe langa asta, putem folosi o lingura de sos pentru a stropi un gratar din piept de pui, ca sa capete o culoare placuta.
Am pus si sosul care este de fapt ulei cu boia, pentru ca e foarte aromat si numai bun de decorat :) chiar daca nu e tocmai ok caloric vorbind. Ce sa-i faci.. oameni suntem si mai gustam si alimente "interzise".
Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 300 g cartofi noi
- 3 - 4 linguri ulei
- 1 lingurita boia (dulce sau iute, cum preferati)
- sare
Cel mai bine este sa aveti cartofii cam de aceeasi dimensiune, pentru ca sa-i puteti fierbe intregi. Daca unii sunt mult mai mari, trebuie taiati pe jumatate, pentru ca sa fiarba in acelasi timp cu cei mici.
Curatam cartofii frecandu-i cu o laveta sau cu razuind cu cutitul coaja subtire. Ii fierbem in apa in care spre sfarsit adaugam putina sare. Nu e nevoie de mult timp ca sa fiarba, in vreo 10 - 15 minute sunt gata.
Scurgem cartofii de apa si incingem cele 3 - 4 linguri de ulei intr-o tigaie sau in tuci. Punem cartofii si ii lasam vreo 10 minute sa se rumeneasca, intorcandu-i pe toate partile. Dupa ce s-a format o crusta pe cartofi, punem boiaua si amestecam, pentru ca toti cartofii sa se coloreze. Mai lasam 2 - 3 minute pe foc, timp in care intoarcem cartofii. Daca lasati prea mult timp pe foc dupa ce ati pus boiaua, aceasta va incepe sa se arda.
Servim fie langa o friptura de pui si salata, sau si doar cu salata merg foarte bine. La capitolul calorii stam cam asa: 170 calorii / 100 grame.