contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Noi Copti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Cartofii noi au aparut deja prin piete si char daca sunt destul de piperati n-am putut sa ma abtin si am cumparat un kilogram. Iar pentru ca n-am avut nici timp si nici chef sa ma complic i-am pregatit in cel mai simplu mod cu putinta, la cuptor. Dar asta nu inseamna ca nu au fost deliciosi, ci dimpotriva.

Ingrediente:
pentru 2 portii generoase, timp de preparare 1 ora
1 kg cartofi noi
1 capatana de usturoi
2 ramurele de rozmarin
3 linguri de mustar Dijon
1 lingura otet
3 linguri ulei de masline
sare de mare si piper proaspat macinat

Preparare:
    Am spalat cartofii bine frecand-i pe fiecare cu un burete de sarma. Pe cei mai marisori i-am taiat in doua iar pe cei mici i-am lasat intregi. I-am pus la fiert in apa cu sare timp de 20 de minute, pana erau apropae fierti. I-am scurs apoi bine si i-am lasat sa se zvante.
     I-am stropit cu 2 linguri de ulei de masline, am presarat sare de mare si i-am pus in tava impreuna cu frunzulitele de rozmarin si cateii de usturoi in coaja. I-am mai lasat in cuptor aproximativ 30 de minute, pana s-au rumenit. La starsit am amestecat mustarul cu otetul, uleiul ramas si cateii de usturoi copti si zdrobiti si am obtinut un sos delicios pentru cartofi. I-am mancat ca fel principal, cu o salata de rosii cu castraveti, ardei si ceapa, asa, ca in copilarie. Pofta buna si voua si weekend placut!

                                                                                              Yours truly, Lavinia