Cartofi Noi Copti
Sursa Cartofi noi copti
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
pentru 2 portii generoase, timp de preparare 1 ora
1 kg cartofi noi1 capatana de usturoi
2 ramurele de rozmarin
3 linguri de mustar Dijon
1 lingura otet
3 linguri ulei de masline
sare de mare si piper proaspat macinat
Preparare:
Am spalat cartofii bine frecand-i pe fiecare cu un burete de sarma. Pe cei mai marisori i-am taiat in doua iar pe cei mici i-am lasat intregi. I-am pus la fiert in apa cu sare timp de 20 de minute, pana erau apropae fierti. I-am scurs apoi bine si i-am lasat sa se zvante.I-am stropit cu 2 linguri de ulei de masline, am presarat sare de mare si i-am pus in tava impreuna cu frunzulitele de rozmarin si cateii de usturoi in coaja. I-am mai lasat in cuptor aproximativ 30 de minute, pana s-au rumenit. La starsit am amestecat mustarul cu otetul, uleiul ramas si cateii de usturoi copti si zdrobiti si am obtinut un sos delicios pentru cartofi. I-am mancat ca fel principal, cu o salata de rosii cu castraveti, ardei si ceapa, asa, ca in copilarie. Pofta buna si voua si weekend placut!
Yours truly, Lavinia