Cartofi Natur
articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Cartofii natur sunt o garnitură atât de simplă şi totuşi atât de gustoasă!! Merge de minune cu orice sos sau preparat prăjit, fiind mult mai sănătoşi şi mai dietetici decât cartofii prăjiţi.
Avem nevoie de:
1. 1 kg cartofi
2. 1 linguriţă delikat sau vegeta (puteţi folosi doar sare, dacă doriţi)
3. 2 linguri ulei sau un cub de unt/margarină
4. pătrunjel verde pentru decor.
Procedăm astfel:
- curăţăm, spălăm şi tăiem cartofii în cuburi potrivit de mari;
- punem cartofii într-un vas nu prea înalt, adăugăm apă doar cât să îi acopere şi presărăm delikatul deasupra, după care adăugăm uleiul sau untul cubuleţe;
- fierbem cartofii acoperiţi, la foc mare, cam 20 min., până ce putem înfige cu uşurinţă furculiţa în ei;
- după ce au fiert, scoatem cartofii pe o farfurie şi îi servim fierbinţi, cu pătrunjel presărat deasupra.
Sunt absolut delicioşi!