contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi La Cuptor Cu Trei Feluri De Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O reteta simpla, gustoasa si satioasa.
E mai mult o reteta pentru ovo-lacto-vegetarieni, pe care pana si noi, carnivorii, o mancam cu pofta pentru ca ne place la nebunie.
Si pentru ca s-a intamplat sa avem mai multe feluri de branza-asta inseamna ca am cumparat eu si pe urma a cumparat si sotul meu, crezand ca nu avem branza deloc in frigider :P-m-am gandit sa fac niste cartofi la cuptor in straturi de branza. Trei feluri de branza ;-)
Particip cu aceasta reteta la Provocarea "Dulce Romanie", gazduita in aceasta luna de Andra, Menta si rozmarin, care a ales doua ingrediente simple, dar minunate: marul si cartoful.
Marul a fost folosit in reteta   Placinte cu nuci si mere ;-)
Ingrediente:
9 cartofi,
250g branza telemea,
250g mozzarella,
250g cascaval afumat,
3 oua,
200g smantana,
ierburi uscate(patrunjel, telina, oregano),
sare,
piper.
Mod de preparare;
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja.
Dupa 20 de minute-verificati cu o scobitoare sau furculita daca sunt fierti si daca intra usor furculita in ei-puteti opri focul.
Se lasa la racit si se curata de coaja,apoi se taie felii.
Se unge un vad de yena cu unt si se aseaza un prim strat de cartofi. Peste ei se presara branza telemea...eu am avut de vaca si oaie...

apoi alt strat de cartofi si mozzarella

ultimul strat de3 cartofi si cascaval afumat.

Ouale se bat bine ca pentru omleta, se amesteca cu smantana, ierburile, sarea si piperul. Se toarna peste cascaval

si se da la cuptorul incins pentru 20 de minute.
Proaspat scoasa din cuptor

Am decupat cu un pahar si am  ornat cu rondele de praz.