Cartofi La Cuptor Cu Sare De Mare
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta inspirata dupa Laura Calder cu a sa emisiune "French food at home" pe care o urmaresc constiincios in fiecare seara pe Euforia tv. Este simpla si usor de facut, ti se topeste in gura.
Avem nevoie de:
- cartofi (2 -3 cartofi / portie)
- sare de mare
- piper negru proaspat macinat, sare de masa
Incingem cuptorul. Spalam cartofii, ii taiem de coaja si ii feliem in cuburi de marime medie. Ii punem intr-o cratita, picuram deasupra ulei, piper macinat, nitica sare fina si sare de mare (o lingurita) si un pahar de apa. Introducem totul la cuptor. Cand apa se evapora, trebuie sa deschidem cuptorul mai des si sa mestecam cartofii cu grija cu o lingura de lemn ca acestia sa nu se prinda de fund. Sunt gata cand prind o usoara nuanta rumena. Ii punem intr-un bol si presaram deasupra mararul tocat. Nu strica a-i savura alaturi de un mujdei savuros, muraturi sau o salata de cruditati.