Cartofi La Cuptor Cu BrÂnzĂ, SmÂntÂnĂ Şi OuĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Dacă v-aţi propus să nu mâncaţi carne într-o zi, vă oferim alternativa.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
- un kg de cartofi
- 7 ouă
- 500 gr de brânză
- 300 gr de smântână
- 50 gr de unt
Plan de lucru:
- punem ouăle (poza 2) şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele (poza 3) la fiert. Cartofii se vor fierbe atât cât să nu se fărămiţeze.
- feliem brânza (poza 4)
- ouăle fierte sunt decojite şi tăiate rondele (poza 5)
- se unge o cratiţă cu unt, iar apoi se aşează un strat de cartofi fierţi, peste care se pun ouăle (poza 6), un strat de smântână (poza 7) şi jumătate din brânză (poza 8 )
- se pune al doilea strat de cartofi (poza 9), acoperit cu brânza şi smântâna rămase. (poza 10)
- se bagă la cuptor (poza 11) aproximativ 20 de minute, cât să prinde o crustă.
- poftă bună (poza 12)
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 3,5 lei/ porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)