Cartofi In Stil Mediteranean

articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Această reţetă mediteraneană de cartofi la cuptor are un gust uşor exotic, cartofii sunt "bestiali" după cum s-a exprimat un degustător, iar reîncălziţi sunt la fel de buni.
Pentru această garnitură aromată aveţi nevoie de:
- 900 g - 1 kg cartofi tăiaţi în sferturi
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguri suc de lămâie
- 8 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de sare grunjoasă
- 450 g rosii mici sau roşii tăiate în bucăţi mici (aşa cum am folosit eu)
- 150 g măsline negre
- 2 linguriţe rozmarin proaspăt tocat (sau 1/4 linguriţă rozmarin uscat).
Pentru această garnitură aromată aveţi nevoie de:
- 900 g - 1 kg cartofi tăiaţi în sferturi
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguri suc de lămâie
- 8 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de sare grunjoasă
- 450 g rosii mici sau roşii tăiate în bucăţi mici (aşa cum am folosit eu)
- 150 g măsline negre
- 2 linguriţe rozmarin proaspăt tocat (sau 1/4 linguriţă rozmarin uscat).
Procedaţi astfel:
- preîncălziţi cuptorul la temperatură mare (220 grade C);
- puneţi cartofii într-o tavă de copt, adăugaţi uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul (căţeii întregi) şi sarea şi amestecati bine. Coaceti timp de 20 min.
- după aceste 20 de min., scoateţi tava de la cuptor, stoarceţi căţeii de usturoi până ce iese conţinutul acestora peste cartofi iar coaja o aruncaţi, adaugaţi roşiile, măslinele şi rozmarinul şi coaceţi timp de 40 min., sau pana ce cartofii se rumenesc şi devin crocanţi.