Cartofi In Sos Picant
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Azi am vrut sa fac Patatas bravas si dupa ce-am pus cartofii la prajit , am citit ca trebuiau fierti si apoi prajiti , Jose ma scuzi ca am inceput cu stangul :) .... asadar i-am gatit altfel .
Ingrediente:
- aprox 1kg cartofi
- 150 ml sos de rosii
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare, piper
- sos chilli ( cantitate dupa cat de iute va place sa mancati)
Spalam bine cartofii ( eu pe cei noi nu-i curat de coaja) ii taiem in sferturi si ii prajim. Deschid o paranteza si va scriu ca am primit o tigaie dry coooker acum o luna. Nu m-a impresionat deloc , pentru ca e din teflon si extrem de usoara. Eu sunt adepta tigailor si cratitelor din inox sau fonta. Am incercat-o si de saptamana trecuta nu ma mai pot desparti de ea. E super! Poti praji in ea aproape orice cu foarte putin ulei. Cartofii din reteta asta i-am prajit in 2 linguri de ulei. Gata cu reclama, ca nu ma plateste nimeni pentru asta :).
Revin la sos. Zdrobim usturoiul , il amestecam cu sosul de rosii si patrunjelul tocat. Adaugam cateva picaturi sos iute, sare si piper. Scoatem cartofii intr-un castron si turnam sosul peste ei. Amestecam usor si lasam sa stea 5 minute.
Servim. Buni , buni mai ales daca folositi cartofi noi.