Cartofi In Evantai Cu Cascaval
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Serveste de minune ca si garnitura la o friptura pe gratar.Pentru patru portii aveti nevoie de: 1,2 kg de cartofi lunguieti, ulei pentru ungerea tavii, sare, piper alb, 40 grame de margarina dietatica, 75 grame de cascaval, verdeata proaspata(cimbru si maghiran).
Cartofii se curata, se spala si se usuca cu ajutorul unui prosopel de hartie. Se cresteaza pe lungime, sub forma de feliute, insa fara a le taia, ca si cum ati face un evantai.
Apoi se regelaza temperatura in cuptor la 180 de grade Celsius.
Se unge un vas termorezistent cu ulei sau putina margarina dietetica. Se trage usor de fiecare cartof, astfel incat sa formeze un evatai fiecare dintre ei. Se asaza cartofii in vasul termorezistent, se presara piper, sare, margarina dietetica se pune deasupra.
Se introduce tava in cuptor si se tine acolo pret de 35 de minute. Cascavalul se da pe razatoare.
Se presara cascavalul peste cartofi si se mai lasa in cuptor pret de 15 minute, se adauga veredata in momentul in care si cascavalul s-a topit. Cartofii se servesc fierbinti.
O portie are 330 de kcal.
Pofta buna!