Cartofi Gratinati
Sursa Cartofi gratinati
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cartofi gratinati
200 g branza de oaie
500 g cartofi
3 oua
smantana
200 g cascaval
Piper alb
Putina vegeta
Lapte
unt
Mod de preparare :
Se spala cartofii cu buretele de sarma pentru a indeparta pamantul si se pun in apa rece cu sare sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata si s-au mai racit se taie felii subtiri sau se taie cubulete. Mie imi plac dati prin razatoarea mare caci se leaga mai bine cu sosul. Cascavalul se rade iar branza se faramizeaza sau se rade si ea. Amestecam ½ din cantitatea de branza cu ouale batute bine, smantana, piperul, laptele si putina vegeta Se unge cu unt din abundenta un vas incapator si se aseaza un rand de cartofi, unul de lapte cu branza, altul de cartofi si tot asa pana se termina ingredientele. Intre starturi se pune restul de branza rasa si cubulete de unt.Se pune cascavalul ras si se da la cuptorul incins pana se rumeneste frumos. Este excelenta.
200 g branza de oaie
500 g cartofi
3 oua
smantana
200 g cascaval
Piper alb
Putina vegeta
Lapte
unt
Mod de preparare :
Se spala cartofii cu buretele de sarma pentru a indeparta pamantul si se pun in apa rece cu sare sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata si s-au mai racit se taie felii subtiri sau se taie cubulete. Mie imi plac dati prin razatoarea mare caci se leaga mai bine cu sosul. Cascavalul se rade iar branza se faramizeaza sau se rade si ea. Amestecam ½ din cantitatea de branza cu ouale batute bine, smantana, piperul, laptele si putina vegeta Se unge cu unt din abundenta un vas incapator si se aseaza un rand de cartofi, unul de lapte cu branza, altul de cartofi si tot asa pana se termina ingredientele. Intre starturi se pune restul de branza rasa si cubulete de unt.Se pune cascavalul ras si se da la cuptorul incins pana se rumeneste frumos. Este excelenta.