Cartofi Gratinati Cu Verdeturi
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Imi plac carofii gratinati. Daca le pun si niste verdeturi pentru mine devin deosebiti. Trebuie sa incercati sa imi spuneti daca va plac…
INGREDIENTE:
1 kg cartofi
200 ml smantana – pentru gatit
200 ml lapte
3 oua
cateva fire patrunjel
1 crenguta rozmarin
2 frunze mici busuioc
1 felie sunca taiata cubulete
300 g cascaval ras
sare
piper
unt – pentru uns forma de copt
i praf nucsoara
PREPARARE:
Cartofii cu coaja ii spalam si ii fierbem timp de 10 minute, astfel incat sa nu fie fierti complet. Ii curatam de coaja apoi ii feliem pe rotund.
Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam feliile de cartofi pe fundul vasului. Le vom acoperi cu cascaval (3/4 din cantitate), asezonam cu sare si piper, apoi punem verdeturile tocate marunt.
Presaram sunca uniform peste cascaval. Punem iar un rand de cartofi, peste care asezam restul de cascaval.
Batem intr-un bol ouale cu nucsoara, smantana si laptele. Turnam amestecul peste cartofi. Acoperim cu o folie de staniol vasul. Coacem cartofii timp de 1 ora, acoperiti si, inca 10-15 minute, fara staniol, pentru a se rumeni.
Ii servim calzi, simpli sau cu smantana.
Pofta buna va doresc!