Cartofi Gratinati Cu Sos Béchamel Si Carne De Pui
articol scris de ely.sium blog alexasflavours.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand am citit reteta de sos Béchamel pe all-food.ro , am hotarat sa o incerc si eu. Mi-a placut foarte mult si a fost o adevarata placere sa il prepar.
Am folosit sosul cu o combinatie simpla, de legume si carne, foarte buna si aromata.
Prepararea nu necesita mult timp insa cere disponibilitate maxima pentru fiecare etapa.Carnea trebuie sa fie rumenita iar cartofii usor crocanti, nu uscati.
Pentru reteta de sos Béchamel : http://www.all-food.ro/2009/08/16/sos-bechamel/
Pentru reteta de sos Béchamel : http://www.all-food.ro/2009/08/16/sos-bechamel/
Ne trebuie:
- carne de pui(eu am folosit 4 aripi de pui)
- 6 cartofi mari
- 1 ceapa mare
- 6-7 ciuperci
- o cana de cascaval ras
- 500 ml de sos Béchamel
- boia dulce
- sare, piper
- 2-3 linguri de ulei sau unt
- patrunjel tocat
Preparare:
Spalam bine aripioarele de pui si le punem deoparte la scurs.
Curatam cartofii si ceapa si le taiem rondele.
Incingem cuptorul, ungem o tava cu ulei sau unt si asezam rondelele de cartofi si ceapa pe marginile tavii.
Punem aripioarele de pui in mijloc, acoperim tava cu folie de aluminiu si punem la cuptor cca.20 de minute la foc mediu.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute, indepartam folia, condimentam legumele cu sare si piper iar carnea cu sare si putina boia dulce si mai lasam la cuptor 10 minute la foc iute pana se rumenesc usor.
Adaugam ciupercile , punem sosul Béchamel peste cartofi, reducem focul si mai lasam 10-15 minute dupa care presaram si cascavalul ras.