Cartofi Gratinati Cu Rosii
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O rețetă simplă și cu atât mai bună cu cât sunt roșiile mai gustoase.Si pentru că suntem în perioada postului Paștelui , o puteți transforma ușor într-o rețetă de post, caz în care puteți înlocui mozzarella cu tofu.
INGREDIENTE:
-un kg de cartofi
-100 g bacon
-2 roșii mari
-50 g măsline feliate
-ulei
-o linguriță de busuioc uscat
-sare, piper după gust
-125 g mozzarella
MOD DE PREPARARE:
1.Se fierb cartofii în coajă, în apa cu sare. După ce se răcesc se curăță și se taie bucăți.
2.Baconul se tăie bucățele și se prăjesc într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei
3.Se unge cu ulei un vas de gratinat, se așază cartofii, se presară cu sare, piper, busuioc, se adaugă baconul, 2/3 din cantitatea de măsline și 3-4 linguri de ulei, se amestecă.Deasupra se așază feliile de roșii, mozzarella ruptă sau tăiată bucățele și restul de măsline.Se presară cu busuioc, se stropește cu o lingură de ulei .
4.Se coace în cuptorul încins la 180 *C, aprox 20 de minute, până ce brânza se topește și se rumenește ușor.Se servește presărată cu pătrunjel sau busuioc verde tocat.
Poftă bună !