Cartofi Gratin Cu Broccoli
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 6 cartofi albi fierţi în coajă
- 2 ouă fierte
- 250 g broccoli congelat
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă
- 200 g cârnat afumat
- 50 g unt
- 200 g smântână
- 2 linguri făină
- 100n ml lapte
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
Se începe cu prepararea sosului bechamel: se pune într-o crăticioară untul la topit, se adaugă făina, având grijă să nu se ardă, se pune laptele in fir subţire amestecând continu pentru a nu se face cocoloaşe. Se ia crăticioara de pe foc, se adaugă smîntîna, având grijă să nu se taie compoziţia apoi se pune din nou pe foc, se potriveşte de sare si piper apoi se lasă la fiert 5 - 10 minute.
Sosul se pune deoparte.
Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se spală ardeiul, se scoate cotorul si se taie cubuleţe.
Se pun în ulei si se prăjesc foarte puţin.
Se adaugă broccoli decongelat şi scurs de apă. Se lasă împreuna 2 - 3 minute .
Separat se prăjeşte cârnatul tăiat felii.
Cartofii fierţi se decojesc şi se taie felii. La fel şi ouale.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet se pune un strat de cartofi, unul de ouă,
amestec de legume (ceapă, ardei, broccoli),
cârnat prăjit,
jumătate din compoziţia de sos bechamel,