Cartofi Frantuzesti
Sursa Cartofi frantuzesti
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa atata porc.. tocaturi.. mancaruri grele.. azi am servit ceva mai.. usurel, dar foarte satios!!
Ingrediente:
3 cartofi maricei
2 oua fierte
2 oua crude
100 g gusa de porc afumata
200 g telemea oaie
150 ml smantana grasa
100 g cascaval
putin ulei
piper macinat
Cartofii i-am fiert in coaja, i-am lasat sa se raceasca putin, apoi i-am taiat rondele. Rondele am taiat si cele 2 oua fierte. Gusa de porc am taiat-o fasii subtiri. Cascavalul si telemeaua le-am dat separat, prin razatoarea cu ochiuri mari. Ouale crude le-am batut putin cu furculita, apoi am adaugat smantana, omogenizand totul. Am condimentat cu putin piper. Sare nu am pus ptr ca branza telemea era suficient de sarata.
Intr-un vas de yena uns cu putin ulei am pus un rand de rondele de cartof fiert, apoi am asezat rondelele de ou fier, fasiile de gusa afumata, jumatate din telemeaua rasa, apoi un alt strat de cartofi fierti si restul de telemea rasa. Am pus amestecul de smantana si am presarat cascavalul ras.
Am dat la cuptorul preincalzit pentru cca 50 minute.
Noi am servit cu salata de conopida si ardei! Foarte bun a fost, iar combinatia absolut delicioasa!!!
Pofta buna va doresc!