Cartofi Frantuzesti
Sursa Cartofi frantuzesti
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru doua persoane:
Cartofii se spala bine, se curata de coaja, se taie rondele si se fierb in apa cu sare 20 de minute. Se scurg apoi de lichid . Desfacem un pachet de unt la un capat si ungem cu el doua vase mici termorezistente. Se amesteca doua oua cu smantana, laptele, piperul şi cascavalul ras. Celalalt ou se fierbe tare, apoi se taie rondele.
Se pune un strat de cartofi in vasul uns cu unt,peste el o parte din amestecul cu cascaval, se aseaza al doilea strat de cartofi, ouale felii si ultimul strat din amestecul cu cascaval deasupra.
Se dau la cuptor 15 minute, la foc mediu, pana se rumeneste frumos. Noi am servit cu paine prajita unsa cu unt, iar pe partea cea mai prajita frecata cu usturoi. A fost delicios.