Cartofi Franţuzeşti
Sursa Cartofi franţuzeşti
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
600 gr cartofi, 2-3 felii de fleică afumată de porc, 2 linguri de ulei, o lingură de făină, 200 ml lapte, 150 ml smântână, 3 căţei de usturoi, mărar, sare, piper, boia dulce.
600 gr cartofi, 2-3 felii de fleică afumată de porc, 2 linguri de ulei, o lingură de făină, 200 ml lapte, 150 ml smântână, 3 căţei de usturoi, mărar, sare, piper, boia dulce.
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă, la foc potrivit, până se înmoaie (în momentul în care intră furculiţa în ei).
Fleica de porc se taie cubuleţe.
Într-o oală, se pune uleiul la încins, la foc mic, se adaugă făina, se amestecă să nu se formeze cocoloaşe şi
se lasă la prăjit maxim 1 minut (până devine uşor aurie). Se toarnă laptele şi se amestecă până se îngroaşă.
Apoi, se presară mărarul,
se toarnă smântâna, se adaugă usturoiul curăţat şi tocat,
se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine.
Cartofii se scurg de apă, se lasă la răcit şi se curăţă de coajă.
Într-un vas de yena (termorezistent) uns cu foarte puţin ulei, se aşază cartofii tăiaţi rondele, se presară sare, piper, boia.
Deasupra, se pun cubuleţele de fleică şi
se toarnă sosul.
Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc uşor.
Se servesc calzi.
Poftă bună!