contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Frantuzesti (ii)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am vazut la Criss niste cartofi frantuzesti de curand si mi-am amintit ca mi-am promis sa mai incerc si alte retete, mai usoare (nu foarte grele pentru ficat)... Asa ca am trecut la treaba, insa, ca de obicei... am pornit de la o reteta si am modificat din mers... si nu a iesit atat de usoara aceasta reteta, pe cat mi-am propus.... Deci vor mai urma si alte variante de cartofi frantuzesti....
Ingrediente:
- 2-3 kg de cartofi
- 10 oua
- 500 gr smantana 
- 12 felii branza topita cu sunca
- 150 gr cascaval
- 50 gr unt
- sare, piper
Preparare:
Cartofii se spala, se firtb in coaja, se lasa la racit, apoi se curata de coaja. Se taie felii (cat de groase doriti (daca vreti mai groase, va trebuie 3 kg cartofi, daca puneti felii mai subtiri, cam 2 sau 2,5 kg va ajung)
8 oua se fierb in apa cu sare 10 minute la foc mare, se lasa la racit, apoi se curata de coaja!... Se taie felii.
Smantana se amesteca cu 2 oua batute+ sare si piper.
Se unge o tava  cu unt (a mea a fost de 24/34 cm). Dupa ce e unsa bine, daca va ramane unt, il lasati in tava, bucati..
Se pune un rand de cartofi fieti astfel incat sa acopere cat mai bine toata suprafata, apoi se pune un rand de oua. Se pune si smantana batuta cu ou si sare, piper (cam 35 % din amestec). La aceasta faza, cand sa ma duc la frigider sa scot smantana, am vazut ca aveam felii de branza topia cu sunca si mi-am zis ca si asa am multe felii care vad ca nu se mananca, deci... ce ar fi sa le foloes la cartofii frantuzesti??? Deci le-am luat si dupa ce am acoperit primul strat de cartofi si oua cu compozitia de smantaa cu ou, am acoperit totul cu felii de branza topita, precum in imaginile de mai jos. Am continuat cu un rand de cartofi, unul de oua, apoi am pus restul de smantancu ousi sare, apoi peste toate acesteam, am presarat cascaval ras si am dat la cuptor cam 40 min....
A fost foarte buni!...