Cartofi Franţuzeşti Ii
Sursa Cartofi franţuzeşti II
articol scris de bucatariamariei blog bucataria mariei
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am mai preparat o a doua reţetă de cartofi frantuzeşti astfel am folosit următoare ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 6 ouă fierte tari
- 100g unt
- 100 g smântână
- 2 ouă crude
- 200g caşcaval
- 100 ml lapte
- sare
Cartofii îi spălăm şi punem la fiert în apă cu sare.După ce fierb bine , îi lăsăm la răcit îi tăiem felii . Separat, într-un bol amestecăm ouălele crude cu smântâna , lapte şi sare.Ungem tava cu unt şi punem un strat de cartofi , tăiem ouălele fierte şi le tăiem rondele şi punem peste cartofi , caşcavalul ras îl presărăm pe deasupra şi turnăm şi compoziţia din ouă crude. Băgăm la cuptor şi după ce sunt gata presărăm caşcaval ras peste.
Poftă bună!