Cartofi Franţuzeşti Gratinaţi
articol scris de gatitdemine blog gatitdemine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Cartofi aprox. 1 Kg
7 ouă
Smântână sau iaurt 300 gr.
caşcaval, unt şi pesmet
Preparare:
1. Cartofii se fierb în coajă. În timp ce cartofii şi ouăle fierb (6 din cele 7) se unge vasul din sticlă termorezistentă cu unt şi se tapetează cu pesmet.
2. Smântâna sau iaurtul se amestecă cu un ou crud şi se sărează bine .
3. Cartofii tăiaţi rondele, la fel şi ouăle se aşează în straturi succesive.Peste ultimul strat presărăm caşcavalul ras, smântână şi pesmet.
4. Punem vasul la cuptor la foc mic până obţinem acea crustă aurie.
Cartofi aprox. 1 Kg
7 ouă
Smântână sau iaurt 300 gr.
caşcaval, unt şi pesmet
Preparare:
1. Cartofii se fierb în coajă. În timp ce cartofii şi ouăle fierb (6 din cele 7) se unge vasul din sticlă termorezistentă cu unt şi se tapetează cu pesmet.
2. Smântâna sau iaurtul se amestecă cu un ou crud şi se sărează bine .
3. Cartofii tăiaţi rondele, la fel şi ouăle se aşează în straturi succesive.Peste ultimul strat presărăm caşcavalul ras, smântână şi pesmet.
4. Punem vasul la cuptor la foc mic până obţinem acea crustă aurie.