Cartofi Duchesse
Sursa Cartofi Duchesse
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Minunatii cartofi Duchesse usori ca un fulg si grozav de gustosi. Cine poate sa le reziste?! Nici
macar eu care nu sunt o impatimita a cartofilor nu am putut rezista. Merg de minune cu un copan bine rumenit si aromat. Trebuie sa spun ca m-a tentat sa pun si mozzarela in ei, dar n-am facut-o. Data viitoare mozzarella e un "must", iar atunci voi reveni cu un update. :PIngrediente
- 1 kg de cartofi decojiti
- 150 g unt nesarat (82 % grasime)
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- 1 lgt sare
- 1/2 lgt piper
- ........
- apa pentru fiert cartofii
Cum procedam:
1. Taiem cartofii in 4, ii spalam si ii punem la fiert.2. Preincalzim cuptorul la 200°C.
3. Scurgem apa, ii zdrobim bine apoi incorporam untul. Inainte de a trece la pasul urmator, lasam sa se racoreasca putin.
4. Incorporam oul, galbenusurile si sarea.
5. Pregatim o tava tapetata cu hartie de pergament, punem compozitia intr-un pos si formam "bezele".
6. Introducem in cuptor timp de 8-10 min.
7. Sunt serviti ca garnitura.
S-aveti pofta!
Later Edit
Am facut din nou aceasta garnitura, am pus mozzarella (80 g) la 400 g cartofi si am lasat in cuptor 15-20 min. Pot sa spun ca sunt mult mai gustosi decat in varianta simpla.