contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Duchesse

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Foarte simpli si de efect. Am uitat din pacate, the final touch, sa-i presar cu putina boia.
Desi in bucatarie ajung zilnic, zilele acestea sunt destul de ... distrata. Viata nu este intotdeauna asa cum ne-o dorim, la fel cum nu sunt nici reactiile celor pe care-i indragim din tot sufletul si-atunci intram fortat intr-un soi de traiectorie sinusoidala, pe care, de fapt, ne zbatem zilnic s-o evitam.
La reteta de astazi exista multe variatii. Eu am curatat si spalat niste cartofi ( vreo 5 de marime mijlocie) i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert ca pt un piure obisnuit, adica am presarat putina sare si-am pus si-o frunza de dafin in apa, puteti varia si adauga 2-3 catei de usturoi in loc de foaia de dafin. Cartofii imprumuta vag aroma parfumata si iese un piure minunat. Am obtinut 500g de piure de cartofi (fara nici un fel de adaugiri). In piure amestecam 60g unt, 1 ou + 1 galbenus, 50g parmezan ras, eventual un varf de cutit de nucsoara si putina sare. Piureul acesta se transfera intr-un saculet special pt a-l turna in forma din imagine. Cuptorul e incins la 400F (200C), hartia de pergament astepta cuminte pe tava si purcedem la format moturile. Se da tava la cuptor pana s-au rumenit putin cartofii. Aproximativ 15 minute. Se presara cu boia si se servesc langa o friptura.
Se pastreaza bine si la congelator, se ingheata moturile aliniindu-le frumos pe o tava, apoi se pastreaza in pungi de plastic pentru aproximativ o luna.

Articol recomandat de anditudor.blogspot.com