Cartofi De Post La Cuptor
articol scris de Andie blog reteteveggie.com
Cartofii astia sunt un mix intre gratinul de cartofi cu rozmarin (inca nepostat, din lipsa de poze) si cartofii boulangere, creat de mine intr-o faza crestin-ortodoxa in care ma apasau pacatele si m-am gandit sa prestez ceva de post. Mi-a iesit; acuma, daca s-o fi sters ceva de pe lista neagra, asta nu mai stiu, informatia e “pe surse” Eu zic ca sunt o incantare in general si veti vedea ca vor aduce un plus de savoare meselor rasfatate de week-end.
8-9 cartofi medii
4-5 catei de usturoi
1 lingurita de mustar clasic
3 linguri ulei de masline
zeama de la 1/2 lamaie
2 linguri generoase de marar proaspat (sau alta verdeata)
1/2 lingurita seminte de chimion
1/2 lingurita all spice (piper de jamaica)
2 linguri de sos de rosii (optional)
sare
1. Curatam cartofii de coaja si ii taiem subtire, ca pentru cipsuri. Eu am robotel , asa ca au fost gata in 5 minute.
2. Intr-o tigaie adanca (gen wok) incingem uleiul de masline, apoi adaugam cateii de usturoi zdrobiti si semintele de chimion. Calim 2 minute, adaugam verdeata, mai lasam un minut, apoi adaugam sarea si piperul si dam de pe foc. Amestecam si mustarul in vinegreta obtinuta, impreuna cu zeama de lamaie. Daca vreti alta treaba, adaugati doua linguri de sos de rosii.
3. In sosul astfel obtinut aruncam cartofii si ii amestecam bine cu o spatula (acum intelegeti de ce aveam nevoie de un recipient adanc? sa nu dea peste!), astfel incat fiecare feliuta sa fie bine imbracata in sos.
4. Punem cartofii intr-un vas ceramic pe care il acoperim cu folie de aluminiu si il dam la cuptor 45 min – 1 h. Ei se fac singuri, noi ne facem unghiutele.
Sunt tare buni calzi!
Love and cumin,
Andie