Cartofi Cu Sos Gribiche
Sursa Cartofi cu sos gribiche
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un sos din bucataria frantuzeasca de care am auzit de curand!
Se poate servi atat cu cartofi cat si cu pui sau peste.
Ingrediente:
- 500-700 g cartofi,
- sare,
Sos:
- 1 ou,
- 1 lingurita mustar de Dijon,
- 30 ml ulei,
- 1 lingurita otet de vin,
- 1 lingurita suc de lamaie,
- 1 castravete murat,
- 1 lingura capere,
- 1 lingura patrunjel verde tocat,
- 1 lingura tarhon verde tocat (sau 1 lingurita daca este uscat),
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se taie bucati potivite si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
Atentie cat se fierb sa nu cumva sa-i faceti piure.
Oul se pune la fiert numai 3 minute de cand incepe apa sa fiarba (trebuie sa fie galbenusul moale).
Punem oul intr-un castron si il maruntim cu o furculita, adaugam mustarul si uleiul si amestecam bine.
Continuam sa adaugam sucul de lamaie, otetul, amestecand incontinuu, apoi verdeata, caperele si castravetele tocat foarte fin.
Condimentam cu sare si piper.
Cand s-au racit cartofii adaugam sosul peste ei si amestecam usor.
O garnitura excelenta la orice fel de friptura!
Bon Appetit!