Cartofi Cu Sos Alb
Sursa Cartofi cu sos alb
articol scris de alexa blog bunatati-delicatese.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
500 gr cartofi curatati
apa
sare
50 gr bacon
50 gr unt
2 linguri cu varf faina
50 ml lapte
200 ml smantana pentru gatit
piper
100 gr cascaval ras
Cartofii curatati si taiati in cuburi se fierb in apa cu sare.
Intr-o craticioara se caleste baconul.
Untul se topeste si se stinge cu cele doua linguri de faina indoite cu lapte, apoi adaugam smantana pentru gatit si amestecam bine pana devine ca o ciulama, daca se ingroasa prea mult mai picuram lapte.
Cand sosul este destul de gros adaugam baconul prajit, sare si piper dupa gust. Peste acest sos se adauga cartofii fierti si scursi bine de apa, deasupra se presara cascaval ras.
Se acopera pentru 10 minute cu un capac. Se pot servii ca garnitura la orice fel de friptura.