Cartofi Cu șofran, Lămâie și Rozmarin
articol scris de radu_mailat blog bucatarialuiradumailat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fără îndoială, cartofii reprezintă garnitura cea mai des utilizată. Pentru a sparge, însă, monotonia cartofilor prăjiți, piure sau la cuptor, vă recomand această rețetă cu un ușor iz asiatic.
Pentru 4 persoane, aveți nevoie de 5-6 cartofi mari, coaja de la o lămâie, 2 crenguțe de rozmarin verde (sau o linguriță de rozmarin uscat), o jumătate de linguriță de șofran, 5 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust.
Cartofii se curăță de coajă, se spală bine și se taie în opt bucăți. Într-o tavă se pune uleiul de măsline, se adaugă cartofii, rozmarinul, coaja de lămâie, sarea, piperul, șofranul și 600 ml de apă. Se amestecă bine toate ingredientele și se dau la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute.