contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Cu Rozmarin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente: 
cartofi albi 
puţin pesmet  
sare, piper 
rozmarin proaspăt şi uscat 
foarte puţina boia dulce 
puţin ulei de măsline 
 
Mod de preparare :
Cartofii se spală bine, eventual cu un burete aspru. Se taie în bucăţi mari, se lasă întregi sau jumătăţi dacă sunt mici. Se aşează într-o tava, pe hartie de copt. Se stropesc cu ulei de măsline. Se condimentează cu sare şi piper. Se presară cu rozmarin proaspăt şi/sau uscat (preferabil mai mult proaspăt).
În momentul în care s-au rumenit, se scot şi se servesc ca şi garnitură alături de o salată proaspătă şi o bucată de pui copt în folie (de preferat).

Notă :
Dacă mai găseşti cartofii noi este foarte bine, deoarece ei au coaja foarte subţire, de aceea nutriţioniştii ne sfătuiesc să-i consumăm cu tot cu coajă deoarece aici se află cele mai mari cantităţi de minerale, vitamine şi nutrienţi atât de necesari organismului în această perioadă. Spală-i bine cu un burete aspru şi găteşte-i cu tot cu coajă.