Cartofi Cu Rozmarin
Sursa Cartofi cu rozmarin
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
cartofi albi
puţin pesmet
sare, piper
rozmarin proaspăt şi uscat
foarte puţina boia dulce
puţin ulei de măsline
Mod de preparare :
Cartofii se spală bine, eventual cu un burete aspru. Se taie în bucăţi mari, se lasă întregi sau jumătăţi dacă sunt mici. Se aşează într-o tava, pe hartie de copt. Se stropesc cu ulei de măsline. Se condimentează cu sare şi piper. Se presară cu rozmarin proaspăt şi/sau uscat (preferabil mai mult proaspăt).
puţin pesmet
sare, piper
rozmarin proaspăt şi uscat
foarte puţina boia dulce
puţin ulei de măsline
Mod de preparare :
Cartofii se spală bine, eventual cu un burete aspru. Se taie în bucăţi mari, se lasă întregi sau jumătăţi dacă sunt mici. Se aşează într-o tava, pe hartie de copt. Se stropesc cu ulei de măsline. Se condimentează cu sare şi piper. Se presară cu rozmarin proaspăt şi/sau uscat (preferabil mai mult proaspăt).
În momentul în
care s-au rumenit, se scot şi se servesc ca şi garnitură alături de o salată
proaspătă şi o bucată de pui copt în folie (de preferat).
Notă :
Dacă mai găseşti cartofii noi este foarte bine, deoarece ei au coaja foarte subţire, de aceea nutriţioniştii
ne sfătuiesc să-i consumăm cu tot cu coajă deoarece aici se află cele mai mari
cantităţi de minerale, vitamine şi nutrienţi atât de necesari organismului în
această perioadă. Spală-i bine cu un burete aspru şi găteşte-i cu
tot cu coajă.