Cartofi Cu Pui La Ceaun
Sursa Cartofi cu pui la ceaun
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 500 gr. cartofi
- 1 piept de pui
- un ardei gras
- 1 ceapă
- boia dulce
- 2 linguri pastă de roşii
- 1 linguriţă tarhon uscat
- pătrunjel verde
- sare, piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii şi îi tăiaţi felii. La fel procedaţi cu ceapa şi cu ardeiul. Pieptul de pui îl tăiaţi bucăţi nu foarte mici. Puneţi totul într-un ciaun (vă asiguraţi că aveţi unul cu capac). Presăraţi sare şi piper, adăugaţi tarhonul mărunţit şi uleiul de măsline apoi amestecaţi totul. Pasta de roşii o diluaţi într-o cana de apă şi o adăugaţi în ciaun (apa trebuie să acopere cartofii şi carnea). Presăraţi şi pătrunjelul tocat apoi puneţi capacul şi băgaţi ciaunul în cuptorul încins în prealabil. După aproximativ o oră puteţi să scoateţi capacul şi mai lăsaţi aşa în cuptor aproximativ 15 minute. Când serviţi această elicatesă asiguraţi-vă că pe masă sunt murături. Poftă buna!
Notă:
Pentru această reţetă eu am inaugurat un ciaun din lut ars cu capac şi mâncarea a ieşit delicioasă. Să aveţi grijă la cantitatea de sare pe care o puneţi pentru că tarhonul are proprietatea de a săra mâncarea. Această proprietate se datorează nu atât uleiurilor eterice, care se regăsesc în procent de 1% în frunzele de tarhon, ci sărurilor minerale de sodiu şi potasiu aflate în cantitate mare în plantă.