Cartofi Cu Parmezan Si Bacon La Cuptor
articol scris de Marcela S. blog marcela-home.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
5-6 cartofi
condimente grecesti
paprika
ulei de masline
parmezan ras
bacon
sare si piper
Curatam si taiem cartofii in 6.Condimentam cu sare, piper si cu condimentele grecesti si ii presaram cu paprika.
Pregatim un vas termorezistent cu capac, in care punem putin ulei si foarte putina apa( aproximativ 1/4 cup).Punem cartofii in vas, acoperim, si dam la cuptor, la 400-425F, timp de 30-35 minute.
Dupa jumatate de ora, scoatem cartofii din cuptor si adaugam parmezanul ras. Mai dam tava la cuptor timp de 5-7 minute, fara sa acoperim.
Intre timp, taiem baconul in bucatele mici, pe care le prajim intr-o tigaie,pana devin crocante.
Scoatem cartofii din cuptor si presaram bucatele de bacon pe deasupra. Turnam apoi o parte din grasimea lasata de baconul prajit peste cartofi. Se servesc imediat.
Pofta buna.