contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Cu Ou Si Smantana (dupa 7 Luni)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ingrediente:

  • un cartof mediu
  • 1/2 galbenus de ou
  • o lingurita de smantana
  • cateva picaturi de ulei de masline
  • cateva frunze de patrunjel

Cartoful se spala bine si se fierbe in coaja in apa cu sare timp de 30 minute. Se curata de
coaja si se paseaza bine. Oul se fierbe foarte bine, minim 10 minute si se separa 1/2 de galbenus. Restul se papa de catre mamica cu putina sare sau mustar :-)
Amestecam cartofii, galbenusul si smantanica cu cateva frunze de patrunjel proaspat taiat marunt si uleiul de masline.
Reiese un piure tare bun si plin de vitamine si calciu.
Cate ceva despre patrunjel:
Patrunjelul contine fier, iod si cupru, dar si vitamina A si C. Specialistii sustin ca este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portocala si contine mai mult fier chiar si decat spanacul. Intareste imunitatea, are proprietati antioxidante si antialergice. Este diuretic si favorizeaza transpiratia, curatand corpul de toxine. Patrunjelul este indicat si in cazul persoanelor foarte obosite, care sufera de surmenaj fizic si intelectual.  In plus, patrunjelul improspateaza respiratia. Sucul de patrunjel este folosit si in cosmetica pentru curatirea tenului sau ca remediu contra pistruilor.


Articol recomandat de nonatrif.blogspot.com