Cartofi Cu Mustar La Cuptor
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Aceasta este o reteta de post. Carofii pot fi macati ca atare sau ca garnitura...
Am vazut aceasta reteta prima data la Monica pe forumul Retete in imagini.... Cum dupa ce a postat ea reteta multe alte fete dragi mie au facut si ele... mi-am zis... de ce sa nu incerc si eu...
Pentru poza finala... m-am gandit la aranjamentele lui Surac... si mi-am zis ca mi-as dori sa pot face asa ceva din mancaruri simple.. dar clar nu am sa pot vreodata.. insa... de ce sa nu ma straduiesc putin... sa le dau o forma cat de cat... chiar daca nu atat de spectaculoasa ca la retetele lui...
Ingrediente:
-1 kg de cartofi
-1 lingură de ulei de măslin
-3 linguri de muştar galben
-3 căţei de usturoi
-1 lingură de oregano uscat
-sare ,
-piper
Preparare:
Se curata cartofii de coaja si daca sunt mari se taie in jumatati sau chiar sferturi
Am fiert 5 min cartofii pentru a reduce timpul de stat la cuptor...
Se amesteca uleiul de măsline cu muştarul, usturoiul zdrobit, oregano, sare şi piper.
Se tapeteaza o tava cu hartie de pergament.
Se ung cartofii cu sosul pregatit si se pun in cuptor pana se auresc, rumenesc(aproximativ 30 de min) daca au fost putin fierti inainte si 35-40 de min daca nu i-ati fiert...
Se pot servi ca atare sau garnitura pe langa fripturi, peste, carnati...sunt f buni si gustosi