Cartofi Cu Malai
Sursa Cartofi cu malai
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
De Revelion am făcut o garnitură nouă pentru friptura de pui şi raţă la cuptor. Căutând pe net am găsit o reţetă simplă şi destul de bună, am mai adaptat-o puţintel astfel încât v-o prezint şi vouă.
De Revelion am făcut o garnitură nouă pentru friptura de pui şi raţă la cuptor. Căutând pe net am găsit o reţetă simplă şi destul de bună, am mai adaptat-o puţintel astfel încât v-o prezint şi vouă.
Aşadar ingrediente:
- cartofi - cam 1 kg
- sare
- ulei de măsline, ulei de floarea soarelui
- câteva fire de pătrunjel poaspăt tocat mărunt
Cartofii se curăţă de coajă se spală bine cu apă rece şi se taie în felii mari şi groase sau cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare, cam 20 de minute, astfel încât se fie fierţi doar pe jumătate. Se lasă să se răcească puţin.
Se iau câte unul, se umezesc cu ulei de măsline după care se trec prin mălaiul amestecat cu sare şi pătrunjel tocat.
Se pun pe rând în tavă şi se stropesc cu ulei de floarea soarelui. Se dau apoi în cuptorul încins aproximativ 40 de minute, la început la foc mare după care flacăra se reduce.
Sunt o garnitură frumoasă, comestibilă şi altceva decât clasicii cartofi la cuptor.
Poftă Bună !