contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Cu Ceapa Si Carnati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu e musai o reteta, o pofta de genul celor pe care le ai intr-o berarie, la un Oktoberfest, e o semi-reteta si daca tot am poze, de ce nu.

Slide1

Dar asa, de chichi, va zic o combinatie pe care o evit pe cat pot, dar cand imi face cineva chef (mai ales mama), nu ii rezist. Paine cu unt, pateu, mustar si ou fiert. E un musai de inregistrat la capitolul hapuri geniale (si pe pariu ca as putea face traznaile astea, gen cartofi cu ou si branza sau cele enumerate mai sus, in forma super comerciala, dar nu am chef).

Slide2

Despre mini-reteta noastra, pai am lasat carnatii sub capac, sa vad ce le poate pielea (grasimea si apa). Au fost decenti. Intre timp am feliat cartofii cum mi-a venit la cutit si i-am amestecat cu boia, sare, piper, oregano si mai apoi cu “grasul” de la carnati (plus apa rezultata tot de la ei). Si o ceapa pestisori (asta parca e o rasa din filmul ala, ploaia de chiftele sau cum ii zice). Si jbang, la cuptor.

Slide3

O sa ziceti ca nu e reteta, mi se falfaie, daca ii ziceam Cassoulet au saucisson pe pariu ca era cu moama, ce reteta, uau, nemaivazut. Ete ca nu e niciun casule, e cartof cu carnatz.

Slide4

Cel putin cartofii aia (cred ca de la piciocii rantaliti mi se trase) lipiti asa de cratita bunicii (Dumnezeu sa o odihneasca), olelei, carnatii au fost asa si asa, adica nici prea – prea, nici foarte – foarte, ar mai fi mers niste ail la cassoulet daca ma gandesc bine acum dar bun si asa. Rozmarinul l-am pus pe deasupra numai ca sa “miroase” frumos.

rororo