Cartofi Cu CÂrnaȚi La Cuptor
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O rețetă care se face foarte ușor și se mănâncă … repede.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
- 1 kilogram de cartofi
- 200 gr șuncă presată
- 200 cârnați uscați
- 3 cepe mici
- 6 căţei de usturoi
- roșii (pe care le-am mixat si le-am facut suc)
- ardei gras (am folosit congelat)
- 100 ml ulei
- condimente (chilli, cimbru, delikat etc)
- 50 gr parmezan
Plan de lucru:
- ”fabricăm” sucul de roșii (poza 2)
- tăiem cartofii în bucăți mici. Feliem cârnații și șunca. Tocăm ceapa (poza 3)
- pisăm usturoiul (poza 4)
- ungem cu ulei pereții unui vas de yenna (poza 5), în care așezăm cartofii. Presărăm usturoi, sare și piper (poza 6), cârnații, ceapa, șunca si ardeiul (pozele 7 și 8 )
- turnăm sucul de rosii la nivel și băgăm la cuptor (foc mic) aproximativ 50 de minute (poza 9).Se vor verifica cartofii daca sunt facuti.
- poftă bună! (poza 10)
Timp de preparare: 90 de minute
Preţ: 3 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita