contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Cu Branza Si Vin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:
1,5kg cartofi rosii curatati
1 ceapa taiata fin
1 cubulet unt
100ml vin alb
300ml lapte
400ml smantana lichida
3 frunze salvie (eu nu am avut si am pus marar)
50g branza Gruyere rasa (am pus branza cu mucegai in loc)
Mod de pregatire:
Se incinge cuptorul la 190grade. Se fierb cartofii 3 minute pana se inmoaie putin, apoi se scurg. Cand se racesc suficient se taie in felii rotunde de 5mm.
Se caleste ceapa cu unt intr-o tigaie pana se inmoaie, aproximativ 5 minute, apoi se toarna vinul, laptele si smantana pana se incalzesc.
Se asaza feliile de cartofi intr-un bol mare, se toarna deasupra compozitia de sus, frunzele de salvie taiate marunt si jumatate din branza. Se amesteca incet, pana toate feliile de cartofi se tapeteaza cu amestecul de smantana. Se pune sare dupa gust.
Se unge un vas termorezistent cu unt si se asaza cartofii in el. Se niveleaza partea de deasupra si se presara branza ramasa, se asezoneaza cu piper negru. Se acopera cu foaie de aluminiu si se coc 30 de minute, apoi se inlatura folia si se mai coc 30-40 minute pana cand o furculita se poate introduce usor in compozitie, iar suprafata este aurie.


Eu i-am servit cu piept de curcan la gratar si salata verde, castraveti si lamaie. Yummy!



Articol recomandat de eileen-cuisine.blogspot.com