Cartofi Cu Bere, Rozmarin Si Carnati Si Compot De Cirese
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Gatitul de vara inseamna, fie cum am facut la rece, supa de castraveti, fie un ceva pe foc si fug, azi s-au anuntat 36 de grade, deci sunt clar mai multe afara.
Azi am ales varianta doi, nu e cea mai buna ca ramane cald in bucatarie, dar nu statui deloc la coada cratitei, plus ca mi se pare, pe cat de simpla, pe atat de buna combinatia.
Ingredientele: cartofi noi, un catel de usturoi, carnat, rozmarin, bere, ulei de masline, sare, piper si, daca va place, iutica.
Daca tineti post, nu puneti carnatul, doar celelalte ingrediente amestecate.
Noi nu tinem asa ca …
… folie in cap si la cuptor, dupa o vreme prin arsita am scos folia si am lasat sa scada putin sosul, nu de tot, apai gata.
Prea simplu? Poate, a mers cu niste branza de oi, smantana si castraveti murati picanti. Oricum daca am aprins focul se cheama ca am gatit. Si eu care azi imi propusesem numai salate, vezi sa nu.
Si daca tot e sezonul cireselor am facut si un compot (initial am zis ca fac un borcanel de dulceata, pusesem putin zahar si lamai, dar am deturnat).
A iesit nu foarte dulce, acrisor, numai bun de la frigider.
hard roc aleluia