Cartofi Copti Wedges
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
4 cartofi medii spre mari
1 lingurita de boia de ardei dulce
1/4 lingurita praf de chili
1/2 lingurita praf de usturoi
3 linguri de ulei
sare
piper negru proaspat macinat
PREPARARE:
Incalzim cuptorul la 220°C. Cartofii spalati, curatati de coaja si taiati felii (cam cat un deget) ii punem intr-un castron mare. Punem uleiul si amestecam astfel incat cartofii sa fie unsi uniform. Amestecam condimentele separat, apoi le presaram peste cartofi. Amestecam usor, pentru ca acestia sa fie cat mai uniform acoperiti de condimente.
Punem cartofii intr-o tava de copt acoperita cu hartie de copt, sau direct intr-un vas termorezistent. Ii coacem aproximativ 45-60 minute, sau, in functie de cuptor, pana cand devin aurii si sunt putin crocanti la exterior.
Sunt picanti, putin crocanti, perfecti langa o halba de bere!
Sa aveti pofta!