Cartofi Copti Umpluti
Sursa Cartofi copti umpluti
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iubesc vara pentru bogatia din piete si pentru culorile ei irezistibile. Iubesc vara pentru ca atunci am din plin doua ingrediente de care sunt indragostita: ceapa/usturoi verde si cartofii noi.
Si mai iubesc vara pentru ca ea imi permite sa incropesc astfel de cine absolut irezistibile, adevarate ospete de culoare si de gust.
Ingrediente
8 cartofi noi mari, ovali
o mana de spanac
1-2 cepe verzi
2 rosii
1/2 ardei gras
2-3 maini generoase de Pecorino de la Lactitalia
sare
ulei
Cartofii bine spalati i-am invelit in folie de aluminiu, i-am uns usor cu ulei si i-am dat la copt in cuptor.
Cat s-au copt (nu le ia mult), am facut mica salata din frunze de spanac, ceapa, rosii si ardei.
Cand au fost gata cartofii am desfacut cu grija partea superioara a foliei si am rulat-o in jurul cartofului - este utila pentru ca va tine cartoful drept si nu il va lasa sa se rupa sub greutatea umpluturii.
Am scobit cartoful si resturile de cartof le-am adaugat in salata.
Salata, amestecata bine, sarata dupa gust (atentie, putina sare pentru ca urmeaza pecorino!) am folosit-o pentru a umple cartofii.
(a mai ramas ceva salata pe care am mancat-o cu deosebita pofta in asteptarea festinului final :) )
Am presarat deasupra Pecorino cu generozitate si am dat la cuptor din nou pana s-a rumenit branza.
Pofta buna! :)